Etta & Otto & Russell & James - Een ongewone roadtrip
Linda Wouters
Leestip van Linda Wouters
Lichtelijk verslaafd.

Een ongewone roadtrip

1 augustus 2017

Etta is de tachtig gepasseerd. Ze woont in het Canadese binnenland en zag nog nooit de zee. Op een ochtend vertrekt ze - te voet. Voor haar man Otto laat ze een stapel vertrouwde recepten achter en een briefje: "I will try to remember to come back". Etta vergeet namelijk meer en meer.
Onderweg krijgt ze een pratende coyote als reisgezel. Ze noemt hem James; mogelijk is hij ingebeeld, maar misschien ook niet. Hij houdt in ieder geval een oogje in het zeil. Dat doet ook haar vriend-van-altijd en buurman Russell.
Al stappend komen herinneringen naar boven. Haar kindertijd en jonge jaren, de oorlog, haar leven met Otto en Russell. Ze blijft uit de buurt van mensen en steden, maar na een artikel in de krant wordt ze bij elke tussenstop enthousiast opgewacht door steeds grotere menigtes. Haar reis krijgt voor velen betekenis. Al vergeet ze steeds meer en meer.
Elk hoofdstuk bestaat uit enkele korte stukjes: een reisverslag, een brief, een herinnering, een flard levensverhaal van Etta of Otto of Russell. Zo wordt een modern sprookje in elkaar gevlochten. Zonder stichtende moraal, maar een mooi verhaal over ongewone gewone levens - die herinnerd en vergeten worden.
Op het einde vind Etta de zee. En Otto is er ook. Dit is een boek om van te genieten, zin per zin.

Synopsis

Vlak voor haar dood verlaat een 82-jarige Canadese vrouw haar man om voor de eerste keer de zee te zien.

Linda Wouters
Leestip van Linda Wouters
Lichtelijk verslaafd.

Etta & Otto & Russell & James
Titel:
Etta & Otto & Russell & James
Auteur:
Emma Hooper
# pagina's:
311 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Podium
ISBN:
9789057596889
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Canada
Doelgroep:
Volwassenen