Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Vermakelijke roman over de zoektocht naar de Ware Liefde

21 oktober 2019

Hij had het lang verdrongen, maar als hij eerlijk was tegen zichzelf, moest hij toegeven dat er niet iets in zijn leven ontbrak, maar iemand.

Hoewel Simon Van Kent bang is om gekwetst te worden, wil hij graag iemand ontmoeten om zijn leven mee te delen. Daarom gaat hij op zoek naar wat vrouwen aantrekkelijk vinden in een man. Het besluit is eenvoudig: hij moet veranderen. Maar hoever kan je gaan zonder jezelf te verloochenen? Dat is de vraag waarmee Simon worstelt terwijl hij een Edvard Munchtentoonstelling voorbereidt met als centrale thema ‘liefde en pijn’.

'Een man op maat' vertelt het verhaal van een situatie waarin meer en meer dertigers terechtkomen. Hun studententijd is voorbij. Vrienden trouwen en krijgen kinderen. Gelegenheden om nieuwe mensen te leren kennen worden schaarser. In tegenstelling tot wat datingapps beweren, blijft het moeilijk om in de vluchtigheid van deze tijd een onuitwisbare indruk te maken en zo een partner te
vinden.

" 'Een man op maat' is een vermakelijke en vlot leesbare roman. Hoewel het hoofdpersonage Simon een ietwat saaie, neurotische en rare kwast is, voel je toch onmiddellijk genegenheid voor hem en hoop je écht dat hij de Ware Liefde vindt. Zijn zoektocht gaat niet over rozen....is soms grappig....en soms ook triestig.

De Leuvense Elizabeth Vincke zet échte en mooi uitgewerkte personages neer. Bijzonder leuk én een pluspunt -vind ik persoonlijk- zijn de dingen die je over de Noorse schilder Edward Munch te weten komt. Simon is in zijn vrije tijd gids en bereidt namelijk een rondleiding nav een Munch tentoonstelling voor.

'Een man op maat' is geen hoogstaande literaire roman maar dat hoeft ook niet. Het is ook zéker geen chicklit zoals de titel zou doen vermoeden. Het is een frisse, mooie en entertainende roman van een jonge schrijfster die KAN schrijven en ZAL groeien en van wie we volgens mij nog veel gaan horen. Een aanrader ! "
Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Een man op maat
Titel:
Een man op maat
Auteur:
Elisabeth Vincke
# pagina's:
223 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Houtekiet
ISBN:
9789089247926
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Relaties
Doelgroep:
Volwassenen