Een ander leven - Een aanrader en tegelijk ook niet
Leestip van Melanie Huyghe
Nooit een periode zonder boek. Soms een periode met meerdere boeken tegelijk.

Een aanrader en tegelijk ook niet

24 juni 2024

Bart Moeyaert. Een icoon in Vlaanderen met een indrukwekkende carrière en schrijfervaring in verschillende genres. Ik las nog niets van hem voor ik aan dit boek begon.

Ik woonde de boekpresentatie van "Een ander leven" bij op "Druk in Leuven". Bart raakte me met zijn persoonlijke, zeer open en emotionele manier van praten. Ik las het boek.

Het verhaal gaat voornamelijk over Barts geaardheid en de manier waarop hijzelf en zijn omgeving daarop reageert. De rode draad doorheen het boek is een citytrip van Bart en zijn moeder naar Parijs. Ik vond het fijn dit autobiografisch verhaal te lezen.

Wat er vooral voor zorgde dat ik het boek volledig las en goed vond, is de schrijfstijl. Bart is een woordkunstenaar. Hij schrijft korte, gevatte zinnen met prachtige omschrijvingen van de dagelijkse realiteit. Omdat ik zelf schrijfaspiraties heb, let ik daar misschien meer op dan de gemiddelde lezer.

Zeker voor schrijflustige lezers is dit boek een aanrader. Ook voor mensen die de mens achter de schrijver beter willen leren kennen en begrijpen.

Leestip van Melanie Huyghe
Nooit een periode zonder boek. Soms een periode met meerdere boeken tegelijk.

Titel:
Een ander leven
Auteur:
Bart Moeyaert
# pagina's:
360
Aanbevolen voor:
Burengluurders ,
Wereldburgers

Gerelateerde leestips