Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Coppers lezen is verslavend

26 november 2018

Als commissaris Liese Meerhout een telefoontje krijgt uit Oxford, is ze niet weinig verbaasd: haar ex-vriend Simon blijkt er te wonen. Hij vraagt haar de verdwijning van een studente te onderzoeken. Ze wimpelt hem af: zij en haar team hebben in Antwerpen de handen vol met de moord op een bekende professor. De man werd zwaar toegetakeld en een kostbaar manuscript over middeleeuwse fabeldieren is verdwenen. Een roofmoord voor een onverkoopbaar museumstuk? Liese's sidekick hoofdinspecteur Michel Masson likt als enige zijn vingers af bij het onderzoek in de mooie privébibliotheek van de professor. Maar alle sporen leiden naar Oxford. Liese volgt zoals steeds haar intuïtie. Ze steekt het Kanaal over en bezorgt haar Britse collega's een hoge bloeddruk bij haar koppige zoektocht naar het boek en het verdwenen meisje...

'De genezer' is reeds het vijftiende (!) deel in deinmiddels zeer gesmaakte reeks rond de chaotische maar aimabele hoofdcommissaris Liese Meerhout en dat merk je want Coppers is enorm gegroeid doorheen de jaren en mag zich nu toch wel dé Misdaadkoning van Vlaanderen noemen. Zoals steeds zit het verhaal ontzettend goed in elkaar en zijn de personages goed uitgewerkt. Als je fan bent en alle boeken gelezen hebt, is het ook leuk om te zien hoe Liese zelf geëvolueerd is. Doorheen de jaren heb ik de soms wat nukkige hoofdcommissaris zelfs in mijn hart gesloten....net als (de absoluut niet nukkige) Toni die ondanks de vele prijzen (hij won met zijn vorige thriller 'De jongen in het graf' onlangs nog de Lang Zullen We Lezen-trofee voor de beste thriller én de Knack Hercule Poirot Publieksprijs) zo heerlijk gewoon is gebleven én zeer toegankelijk is en blijft voor zijn lezers. De uitgeverij kwam op de proppen met de slogan 'Coppers lezen is verslavend' en dat is de nagel op de kop. Het is steeds weer reikhalzend uitkijken naar de nieuwe Coppers en what can I say...het is een heerlijke verslaving !

Synopsis

Een verzamelaar van middeleeuwse manuscripten wordt gruwelijk gemarteld en gedood, waarna commissaris Liese Meerhout en haar assistente Michel Masson op zoek naar de dader gaan en in Oxford belanden waar een Vlaamse studente spoorloos blijkt verdwenen.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

De genezer : een Liese Meerhout-thriller
Titel:
De genezer : een Liese Meerhout-thriller
Auteur:
Toni Coppers
# pagina's:
341 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Angèle
ISBN:
9789022335727
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen