Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Een middelvinger naar de dood, een ode aan het leven

28 oktober 2020

Acteur Stefaan Degand (1978) groeide op in het West-Vlaamse Wevelgem, een dorp dat hij ontgroeide in de grootstad Antwerpen, waar het leven zich verder ontspon.

In een bezwerend en intens proza verhaalt hij over dat leven tot op heden. Over hoe de liefde in zijn leven kwam, en ook weer ging. En terugkwam. Over hoe leven ook maar wat klungelen is. En over eten, lekker, gulzig en veel.

'Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker' verder is een middelvinger naar de dood, een ode aan het leven, en een boek dat tegelijk oorverdovend luid en ontroerend stil is.

"De roman van Degand is niet geschreven in volzinnen zoals de meeste boeken. Het bestaat van begin tot eind uit korte zinnetjes -. Het is alsof je hem hoort praten...aan een stuk door...soms chaotisch...soms helder...vaak grappig en sarcastisch.... Ik vond Degand altijd een beetje nors uitziend man maar na deze roman heeft hij echt mijn hart veroverd. De manier waarop hij spreekt over zijn jeugd, zijn studies, zijn ex-liefjes, de ontmoeting en het verlies van zijn vrouw en zijn band met dochter Mila....hij doet dat zo mooi. De roman is geen tearjerker (zoals ik eigenlijk verwacht had) maar een prachtig hartverwarmend relaas. Een aanrader".

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder
Titel:
Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder
Auteur:
Stefaan Degand
# pagina's:
189 p.
Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN:
9789463932981
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Afscheid nemen
Doelgroep:
Volwassenen