Meredith Van Hove

Hey! Ik ben Meredith, 26 en Leuvenaar sinds mijn geboorte. Ik groeide zowat op in de bibliotheek van Kessel-Lo en ben altijd wel iets aan het lezen.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Mijn moeder pakte me vaak mee naar de bibliotheek van Kessel-Lo. We hadden altijd een stapel strips in huis die ze voorlas en ik daarna eindeloos herlas. Toen ik naar de kleuterschool mocht, kwam ik na een week gefrustreerd thuis. "Nu kan ik nog niet lezen!"

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Ik lees veel ongepubliceerd werk online. Omdat daar weinig filtering opzit, is de kwaliteit niet altijd optimaal. Toch ben ik al veel prachtige verhalen tegengekomen, waarvan ik er veel ook regelmatig herlees.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Ik speel met het idee om een aantal boeken te herlezen die ik als tiener las, maar die eigenlijk voor een volwassen publiek bedoeld zijn. Eén daarvan is 'The Picture of Dorian Gray' van Oscar Wilde. Daar snapte ik als veertienjarige toch maar weinig van, dus dat wil ik graag nog eens proberen.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Ik leen meestal mijn boeken uit als ik echt vind dat iemand het "moet" lezen. 'Everyone's a Aliebn When Ur a Aliebn Too' van Jomny Sun is momenteel een favoriet om uit te lenen.

Hoe kies je je volgende boek?

Ik heb altijd wel een lijst met de fysieke boeken die ik nog niet gelezen heb, aangevuld met de boeken die ik graag zou willen lezen, maar die ik niet heb. Momenteel volg ik een leesuitdaging waarbij elke maand drie uitdagingen verschijnen. Daar kies ik dan zelf drie boeken voor, ofwel uit mijn eigen rek, ofwel uit de bibliotheek. Voor de rest gebeurt het heel intuïtief. Als ik net een fantasy las, neem ik daarna een ander genre, anders lopen de verhaallijnen door elkaar in mijn hoofd.

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Meredith Van Hove

Meredith Van Hove

Enkele leestips van Meredith

Ontdek enkele leestips van Meredith