Vrouwen die lezen

Vrouwen die lezen

15 november 2017
Vrouwen die lezen, 17 september 2017

Enkele weken geleden zag je mogelijks het eerste artikel van onze reporters Elise en Jill verschijnen. Deze twee enthousiaste leesclubdeelnemers zijn ervan overtuigd dat er heel wat leesclubs zijn in Leuven. Die zijn helaas niet altijd even zichtbaar. Daarom gaan ze in deze reeks op bezoek bij verschillende leesclubs en laten ze je over de schouders meekijken. Zo willen ze in kaart brengen welke leesclubs Leuven biedt en willen ze laten zien hoe die werken. Ze verwachten op z’n minst naar huis te gaan met een waslijst leestips… Maar wie weet inspireren ze jou om ook een leesclub te beginnen?

De reeks kon niet anders starten dan met een bezoekje aan elkaars leesclub. Na het eerste deelname van Jill aan de Tony Webster Book Club, was het tijd voor Elise om ook eens langs te gaan bij "Vrouwen die lezen", de leesclub die ontstond op initiatief van Jill. Zij was op zoek naar een leesclub en vond al snel geïnteresseerde lezers in haar vriendenkring. Hun eerste bijeenkomst was begin 2017 en in hetzelfde jaar volgden er nog drie anderen.

Voor deze vierde bijeenkomst bespreken de Vrouwen die lezen het boek Muidhond van Inge Schilperoord. De setting is een late zondagvoormiddag rond een gezellige Leuvense eettafel. Het gesprek start met een rondje waarin kort een algemene indruk wordt gedeeld. Ondertussen wordt er gegeten en gedronken, want er staat een uitgebreide brunch op tafel.