Voetbal en boeken gaan hand in hand

Voetbal en boeken gaan hand in hand

3 juli 2018
Voetbal en boeken gaan hand in hand

Eén van de grote voordelen aan een Wereldbeker Voetbal is dat je je boekenkast - tot ergernis van de huisgenoten - vol voetbalboeken terug eens ter hand kunt nemen. En ten huize van ondergetekende zijn er dat veel.

Dit is de beste periode om je te verdiepen in het tactisch brein van menig voetbalcoach, of je te vergapen op het voetbalplezier van de supporter, wereldwijd, ongeacht kleur, regio of ras.
Tot dusver mogen we genieten van een topspektakel. Spannende wedstrijden, veel doelpunten, onverwachte uitslagen.
Daarom duiken we met onze neus in de voetballiteratuur. Want de wereldbekermicrobe mag ook op www.leuvenleest.be niet ontbreken.

Vier jaren geleden spatte de Braziliaanse voetbaldroom op een bijzonder ruwe manier uiteen in de halve finale tegen Duitsland. 1-7 nederlaag op eigen bodem. Straffer kan je het niet bedenken. Huilende mensen op het veld en in de tribunes. Brazilië was in rouw.
Aanstaande vrijdag staat er de topaffiche België-Brazilië gepland. We halen één van de belangrijkste en beste voetbalboeken aller tijden van onder het stof. Een mustread voor de supporter, maar evenzeer boeiend leesmateriaal voor de literatuurliefhebber en Brazilië-reizigers. “Futebol: The Brazilian way of life”, geschreven door Alex Bellos.