Menu

Oproep aan alle Leuvense leesclubs!

We zijn er van overtuigd dat er in Leuven heel wat leesclubs zijn waarin het boekenplezier in groep wordt gedeeld.
Voor een nieuwe reeks zijn onze reporters, Elise en Jill, dan ook op zoek naar leesclubs in Leuven die graag hun deuren openzetten voor twee extra lezers. Ze lezen en bespreken een boek mee en brengen daar verslag van uit.
Organiseer jij of ben je lid van een leesclub? Laat iets weten aan Leuven Leest en wij nemen contact met je op. 
Wie zijn wij?

Jill was op zoek naar een leesclub, maar vond die niet. Dus besloot ze einde 2016 om er zelf eentje op te richten. Ze doopte de groep "Vrouwen die lezen" (mannen toegelaten!). Op de leeslijst staan dit jaar vier recente Nederlandstalige literaire romans, plus een wild card die de groep in samenspraak zal kiezen. Zo lazen ze dit jaar al De muze en het meisje, Maan en zon en Dertig dagen.

Elise is trots lid en mede-oprichtster van de Tony Webster Book Club. Die ontstond in 2014 op een terrasje op de Oude Markt, waar drie boekenliefhebbers besloten om samen meer te gaan lezen. Het eerste boek werd The Sense of an Ending; een 15-tal boeken volgden. Doorheen de jaren beleefden ze al lezend literaire hoogte- en dieptepunten, met telkens onenigheid, gezelligheid en hilarische discussies tot gevolg.