Op wandel langs boekhandels

Op wandel langs boekhandels

12 juli 2023

Ga deze zomer op wandel langs boekhandels, bibliotheken en boekencafés in Leuven, Antwerpen, Brugge en Gent met deze handige wandelkaart.

Wandelen en lezen zijn beide vertragende activiteiten in onze hectische en digitale wereld. Het zijn vormen van slow travel, de ene in tijd, de andere in ruimte. Laat voor en keer niet je GPS-toestel bepalen hoe je je van A naar B begeeft maar ga op verkenning met deze combinatiekaart van 4 Vlaamse steden. Hierop zijn alle plaatsen aangeduid die 'iets met boeken' hebben: boekhandels, bibliotheken, café's met boeken enzovoort. De (wit-) rode draad op de kaart is de GR-route die dwars door de stad loopt.

De kunst bestaat erin om zelf je wandeling uit te stippelen, langs de GR-routes en met omweggetjes via de boekenplekken op de kaart. Verdwalen zal je zeker! Is het niet in de stad, dan zeker in een boek. De verrassing schuilt achter elke hoek of elke bladzijde die je omdraait.

Je kan de wandelkaart nu kopen in de Leuvense boekhandels.

Een samenwerking van Reisboekhandel Alta Via en Antwerpen Leest, Brugge Leest, Gent Leest, Leuven Leest en Cultuurconnect.