Leuvense boekhandels in tijden van Corona

Leuvense boekhandels in tijden van Corona

26 maart 2020

Zonder al te veel in herhaling te vallen, mogen we wel stellen dat we midden in een moeilijk en uitdagend hoofdstuk. Dat is niet anders voor de Leuvense boekhandels. De sluiting van niet-essentiële (daar valt over te discussiëren natuurlijk) handelszaken, brengt ook onze geliefde boekhandels in een lastig parket. Maar natuurlijk kunnen we op hun rekenen om ook in deze moeilijke tijden de Leuvense lezers te soigneren. Daarom een kort overzicht!

De Kleine Johannes

De deuren van Boekhandel De Kleine Johannes zijn gesloten maar achter de schermen werken onze boekhandelaren op veilige afstand dapper verder.

Een groep die ons zeer ter harte gaat zijn de grootouders: de liefdevolle kern van onze kinderboekhandel. Zij missen het rechtstreeks contact met hun kleinkinderen. Op vraag van enkele oma’s en opa’s hebben we een OBBA-formule gemaakt die loopt zo lang grootouders gescheiden zijn van hun kleinkinderen. Voor hen gelden onze speciale tarieven: gratis levering vanaf 20 euro.

Gewone bestellingen of adviespakketten (waarbij onze deskundige Els zelf een pakket samenstelt) kunnen uiteraard ook maar dan vragen we om voor 30 euro aan te kopen als je gratis beleverd wilt worden. Al deze afspraken gelden zolang de situatie niet verandert. We volgen uiteraard de maatregelen van de overheid. Alle informatie over dit initiatief kan je op hun website vinden.

Standaard Boekhandel Diestsestraat

Inge van Standaard Boekhandel deed een warme oproep aan onze (Leuvense) auteurs om in deze moeilijke en bizarre tijden de lezers te blijven verblijden met hun vertelsels. Sommigen lazen een stukje voor uit een van hun boeken, anderen schreven speciaal voor de gelegenheid een verhaal of een gedichtje of gaven een 'houd je binnen bezig tip'. Kijk....levens gaan we niet redden met dit initiatief maar het is een warm gebaar naar onze lezers en klanten toe dat zegt dat we hen niet vergeten zijn. Vele klanten die in de winkel komen missen onze boeken, onze leestips, het snuisteren tussen en 'ontdekken' van boeken en het gemoedelijke contact met ons team. Op deze manier blijven we ze betrekken. Laten we zien dat we verder doen en vechten en dat ze op een mooie dag weer van harte ontvangen worden in onze winkel.

Uiteraard kan je tot die dag ook op de website terecht voor het bestellen van boeken, e-boeken en zelfs e-readers. De levering aan huis is tijdelijk gratis.

Boekarest

Boekarest blijft telefonisch (016/22 29 60), via whatsapp (0494/34 19 00), via e-mail (info@boekarestleuven.be) en via de verschillende sociale messengers bereikbaar.

Boekenbonnen die tijdens de sluiting zullen vervallen worden automatisch verlengd. Bonnen zijn ook een perfect cadeau voor al uw jarigen de komende tijd, ze zijn gemakkelijk op te sturen en bieden een venster op de betere tijden die ons te wachten staan.

Straks, en vanaf nu dagelijks, lezen wij voor. Een prentenboek, een jeugdboek en iets voor volwassenen, dat laatste met vereenzaamde bejaarden in het achterhoofd. Want social distancing, ok, maar warmte moet er blijven. En die vinden we in elk geval in boeken en op het youtube kanaal van Boekarest.

Acco

Acco blijft ook in deze tijden je partner voor levenslang leren. Je kan deze periode 24/7 op onze webshop terecht, bijvoorbeeld ook voor het studiemateriaal voor de (Leuvense) student! Cursussen, Blokwijzers, verplicht studiemateriaal, vakliteratuur, ontspannende lectuur …

Onze boekhandelaars voorzien je doorlopend van het nodige! Bovendien verzenden we gratis bestellingen vanaf €10. Toch nog iets nodig dat je online niet vindt? Contacteer ons via boekhandel@acco.be of op het telefoonnummer +32 16 29 11 00. Voor kantoormateriaal één adres: kantoorhandel@acco.be.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Barboek

Barboek werkt nog volop door achter de schermen. Via nieuwsbrief, Facebook en Instagram houden ze jullie op de hoogte van leestips en nieuwigheden.

Waarna ze op de fiets springen om boekbestellingen rond te rijden in het Leuvense.

Mail op info@barboek.be, of via whatsapp 0495/14 90 63.

Boekhandel Peeters

Boekhandel Peeters blijft ook actief achter de schermen. De boekhandel is helaas gelsoten, maar onze besteldienst is nog 100% actief. We zijn bereikbaar via facebook, telefoon (016/235170) en email (Boekhandel@peeters-leuven.be). Indien u graag een boek wil bestellen kan dat nog steeds. Alle bestellingen boven de €50 worden gratis verzonden, kleinere bestellingen worden verzonden voor €5 euro.

Boekenbonnen kunnen ook nog steeds worden aangekocht en worden door ons naar u of een persoon naar keuze verzonden. Onze boekenbonnen blijven onbeperkt geldig, en we kijken er enorm naar uit om jullie opnieuw te verwelkomen in onze boekhandel van zodra dat weer mogelijk is!