Leuvense auteur: Krista Haest

Leuvense auteur: Krista Haest

12 juli 2019
Auteur Krista Haest verzamelde via Crowdfunding geld om haar droom te realiseren: haar kinderboek 'Néala & de weg van het licht' publiceren!

Waarover gaat dit kinderboek?
Het kinderprentenboek 'Néala & de weg van het licht' is een verhaal dat zich afspeelt in het rurale gebergte van Lalibela. Néala is een Ethiopisch meisje dat samen met haar broertje Tamrat en haar vriendje Dula je elke pagina enthousiast meetrekt naar nieuwe kleuren. Ze leert je spelen met licht en donker en verbindt zich met alles op aarde. Zo kan bijvoorbeeld een grote vogel haar meenemen diep in de aarde en leert ze helemaal van binnen uit te stralen! Een harmonieuze verbinding met haar moeder en vriendje ontstaat hierdoor. Néala kent de magie van voelen en zal het kind meenemen naar de eigen gevoelswereld.
Achteraan in het boek staan ook tal van ondersteuningsmogelijkheden in het vertellen vanuit een andere culuur. Dit voorleesboek voor kinderen van 5-8 jaar bezit een speelse rijkdom voor ouders en leerkrachten die in verbinding willen gaan met hun kind(eren).

Het pad van de auteur Krista Haest
Krista Haest woont in Heverlee. Reizend door Ethiopië heeft ze het verlangen opgedaan om dit boek te schrijven.
Tekenen en schrijven en reizen stonden als losse componenten in haar leven tot ze thuis kwam in Ethiopië. Het schrijven en reizen gingen zich daar snel verbinden (lees hierover meer op haar blog www.kristahaest.com). Het tekenen voegde zich op geheel natuurlijk wijze toe aan deze verbinding toen op een kerstavond het verhaal van Néala werd geboren.
Voor het eerst in haar leven kreeg ze het gevoel dat ze echt voet op aarde zette! En van elke stap die ze vervolgens zette, wilde ze vooral genieten zodat ze de magie van Néala ten volle kon toelaten in haar leven.

Haar dochter Dagje Massoels (@DdrawMob) volgt een kunstopleiding en ze vond het heerlijk om dan samen met haar weer een stapje verder in het boek te duikelen. Dagje verfijnde de schetsen en gaf er prachtige kleuren aan.

Crowdfunding & opbrengst
Krista kreeg de kans om haar boek te publiceren bij 'The Kristal Womb' dankzij crowdfunding. De opbrengst van de verkoop van dit Nederlandstalige boek zal in zijn totaal worden aangewend voor het drukken van een Amhaars/Engelse uitgave. De boeken zullen kosteloos worden geschonken aan gezinnen en bibliotheken in Ethiopië. Het mooie van dit boek is dat lokale kinderen zich ook kunnen herkennen in het verhaal.
De vereniging 'The Kristal Womb' gelooft dat je met lezen enorm bijdraagt in de onwikkeling van zelfkennis maar ook in het begrijpen van andere culturen en gewoonten; iets wat zo belangrijk is in het huidige Ethiopia. De spanningen tussen vele etnische groepen is intens aanwezig en de auteur voelt zo een nood aan het in het bewustzijn brengen van de krachten in en rond de mens daar aanwezig. Het komt de ontwikkeling van het land ten goede!

Het boek wordt te koop aangeboden op ‘www.kristahaest.com’. Voor vragen kun je steeds contact opnemen met de vereniging 'The Kristal Womb' via mail : thekristalwomb@mailbox.org.