Leuvense auteur: Inge Lanneau

Leuvense auteur: Inge Lanneau

12 juli 2019

Inge Lanneau (1974, Leuven) heeft het geluk gehad dat ze haar partner, Dréke, drie jaar geleden heeft ontmoet. Hij liet haar namelijk weten dat haar schrijfsels echt wel de moeite waren en raadde haar aan om te blijven schrijven. Dat heeft ze dan ook gedaan: iedere werkdag gedurende een jaar schreef ze over wat ze observeerde, wat haar raakte en wat haar al dan niet plezier deed op weg naar, tijdens en na het werk.

In haar eerste boekje: ‘Aan mevrouw/meneer de Pendelaar - Verhaaltjes voor jouw treinreis of busrit’, deelt ze korte vermakelijke verhaaltjes, perfect om meer te genieten van een bus- of treinreis en zich niet te ergeren in geval van vertragingen. Dit verhalenbundeltje werd uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Ondertussen heeft Inge zelf de onnodige stress van de trein- en busreizen naar het werk omgeruild voor een deeltijdse job op vijf minuten wandelafstand, zodat ze meer bezig kan zijn met haar passie: schrijven.

Het tweede boek ‘De schoonheid van de eenvoud’, uitgegeven door United PC, is tot stand gekomen nadat Inge een keuze gemaakt had uit alle verhalen, geschreven na het werk. Verhaaltjes met als titel ‘De bril’ of ‘Ik ga tennissen’ zijn heel herkenbaar en lees je met plezier.

Inges boekjes lezen heel vlot. Ze laten de lezer even ontsnappen aan de harde buitenwereld en ze zijn heel gemakkelijk en overal mee te nemen omdat ze klein en fijn zijn. In beide boekjes schuilt af en toe een boodschap zowel voor de jonge als voor de rijpere lezer.

De boekjes zijn geschreven om zoveel mogelijk mensen gelukkig te maken, dat is het hoofddoel. Door het schrijven, ontsnapt Inge Lanneau zelf ook aan deze harde wereld vol met prikkels. Als HSP-er is dit voor haar dé manier om gelukkig door het leven te gaan, samen met haar partner Dréke en haar familie, vrienden en collega’s natuurlijk :-).

Op www.ingelanneau.be deelt Inge wat tekstjes. Heel aangenaam om te lezen, die verhaaltjes van haar, ook al zijn het er nog niet veel. Veel leesplezier!

PS: Beide boekjes staan o.a. op de boekenplank in de bibliotheek van Leuven. Ze kunnen natuurlijk ook online gekocht worden, rechtstreeks bij de uitgeverijen of via bol.com.