Menu

Een Leuvense lezer op reis

De studies zitten erop en voor ik me definitief aan de arbeidsmarkt waag, trek ik een maandlang rond in Indonesië samen met mijn wonderschone vriendin. Maandag 3 juli vertrekken we per trein vanuit onze heimat Leuven naar Düsseldorf, vanwaar Emirates Airlines ons naar Jakarta zal vliegen. Verder hebben we alleen een hotel geboekt voor de eerste nacht, daarna zien we wel. Je kan best zo min mogelijk plannen en je gewoon laten verrassen door wat je tegenkomt. Ik heb althans nog nooit spijt gehad van deze manier van reizen.

Uiteraard mogen boeken niet ontbreken tijdens zo’n trip. Mijn reisgezelschap zal daarom ook bestaan uit De laatste wereld van Christoph Ransmayr, De familie van Pascual Duarte van Camilo José Cela en Piloot van goed en kwaad van Joost Conijn, drie boeken die al enige tijd stof staan te vergaren in mijn boekenkast en schreeuwen om gelezen te worden.
In het verleden koos ik geregeld boeken die een bepaalde link hebben met het land dat ik bezocht. Ze wezen me de weg naar bepaalde plekken in de wereld. Zo ben ik een aantal jaren geleden in het Engelse Lake District beland omdat ik in de ban was van Wordsworth en Coleridge, of las ik On the Road op de achterbank van een gammele Chevy Van tijdens mijn eigen roadtrip aan de Amerikaanse Westkust. Enfin, dit keer is het niet zo en laat ik me verrassen. Tijdens mijn verblijf in Indonesië zal ik een blog bijhouden over mijn leeservaringen op reis.  Want reizen en lezen vormen een gouden combinatie. En die ervaring wil ik graag delen.