Druk in Leuven - de selectie van Hilde Desmet

Druk in Leuven - de selectie van Hilde Desmet

17 april 2024

Van 26 tot 28 april vindt de 2de editie van het woord- en boekenfestival Druk in Leuven plaats. Het programma bestaat uit tal van activiteiten. Omdat er voor elke boekenliefhebber méér dan wat wils is, vroegen we aan enkele Leuven Leest ambassadeurs wat hun aanraders zijn. Hilde Desmet, een van de initiatiefneemsters van de groep Dichters in Beweging in Leuven.

De editie “Druk in Leuven 2024” van 26 tot 29 april belooft alweer veel moois. Bijna alle activiteiten zijn laagdrempelig en gewoon gratis. Cultuur voor élke burger dus.

Brunchen met schrijvers van de Boon Literatuurprijs

Met uitzondering van de ‘Brunch met schrijvers waarvoor je € 29 neertelt. Toch heel erg de moeite want je maakt kennis met Erna Sassen van Neem nooit een beste vriend en met Matthijs De Ridder die een biografie over Paul van Ostaijen maakte. Beide schrijvers wonnen de Boon Literatuurprijs, Annelies Moon interviewt. Locatie: de Bib Tweebronnen, Café Van de Velde.

Voorleesmoment Alfapret

Keuze te over voor élke leeftijdscategorie! De allerkleinsten (0-3j) kunnen bijvoorbeeld genieten van een voorleesmoment ‘Alfapret’ in het buurtcentrum van Sint-Maartensdal.

Workshop 'schrijven voor kinderen en jongeren'

Sandrine Lambert biedt dan weer in OPEK heel wat creatieve ideeën voor iets oudere kinderen tijdens haar ‘Workshop schrijven voor kinderen en jongeren. Schrijftalent kan niet vroeg genoeg worden aangeboord, me dunkt. Bied een kind ‘taligheid’ aan en er opent zich een helende woordenwereld van magie en zelfexpressie!

Workshop poëzie schrijven

Schrijf je in op dezelfde plek voor de Workshop poëzie schrijven bij Peter Mangel Schots: vertaler, journalist, redacteur en dichter. Velen kennen hem door zijn prachtige werk met de ‘Dichters Eenzame uitvaart’. Bij Peter leer je zonder meer poëzie schrijven die beroert!

Boekenkamer van Sabine Ingabire

Kiezen is moeilijk, maar een Boekenkamer bezoeken is ook een aanrader. Vlij je neer met koffie in het gezellige Barboek en maak kennis met Sabine Ingabire, Rwandees-Belgische journaliste die ‘Lotgenoten’ schreef. Katrien Steyaert interviewt en er wordt een podcast opgenomen.

Leesclub met Leo Pleysier

Als laatste tip geef ik graag de ontmoeting met Leo Pleysier mee bij Oxfam in de Parijsstraat. Hij schreef namelijk het boek ‘Klokgelui’, een maatschappijkritisch en invoelend boek over dementie.