Elisabeth Torfs
Leestip van Elisabeth Torfs
Uitgever bij Pelckmans Pro

"Een klein museum van het innerlijk"

18 september 2017

"Een klein museum van het innerlijk," zo noemt Elvis Peeters het prachtige debuut van Ruth Mellaerts in zijn voorwoord. Treffender kan je het haast niet verwoorden. Soms ben ik een ontdekkingsreiziger is een verzameling van bijzondere observaties en kleine overpeinzingen. De teksten zijn miniaturen die een uiterst gevoelige, breekbare manier van leven en beleven illustreren, die alledaagse en herkenbare dingen in een net wat ander licht plaatsen. Je leest ze met ingehouden adem om de sfeer die ze oproepen maar niet te verstoren.

Die sfeer wordt, in al zijn subtiliteit, niet enkel gecreëerd door de schoonheid van Mellaerts' zinnen. Ook de tekeningen van Toon Delanote en Charlotte Peys verdienen veel lof. Het zijn magnifieke, stijlvolle illustraties waarvan het niet meer duidelijk is of ze zijn gemaakt om de tekst te ondersteunen of dat het net omgekeerd was. Beelden waarnaar je kan blijven turen en die op die manier het leestempo dicteren dat Mellaerts' teksten verdienen. Dat van de aandachtige blik, het bewust degusteren en het stilletjes nagenieten.

Soms ben ik een ontdekkingsreiziger is een perfect boek om cadeau te doen of om zelf te koesteren en keer na keer met even veel verwondering vast te nemen.

Synopsis

'Soms wilde ik dat ik in een tijd was geboren waarin er nog landen te ontdekken waren, gebieden te veroveren'. Korte herinneringen, observaties en overdenkingen met kunstzinnige kleurenillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

Elisabeth Torfs
Leestip van Elisabeth Torfs
Uitgever bij Pelckmans Pro

Soms ben ik een ontdekkingsreiziger
Titel:
Soms ben ik een ontdekkingsreiziger
Auteur:
Ruth Mellaerts
# pagina's:
86 p. : ill.
Uitgeverij:
Lannoo
ISBN:
9789401437325
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 12-14 jaar