Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Coppers doet het opnieuw

21 november 2017

In een rustige Antwerpse buitenwijk komt een alleenstaande vrouw met een vreemd verhaal bij de politie: vanuit haar tuin heeft ze de gordijnen in haar slaapkamer zien bewegen. Ze is er zeker van dat er af en toe een vreemde in haar huis rondloopt. Ondertussen is er in de volkse wijk Seefhoek iets sinisters aan de hand: katten worden ritueel vermoord, hun lijfjes verminkt en vastgespijkerd op deuren en hekken. Als er steeds meer dode katten worden aangetroffen, trekt commissaris Liese Meerhout het onderzoek naar zich toe. Liese is ervan overtuigd dat de tijd dringt en dat de zaak veel erger kan worden. Iemand oefent op dieren omdat hem voorlopig de moed ontbreekt voor de volgende stap: een eerste menselijk slachtoffer maken...

'Nooit meer alleen' is ondertussen al het 13de deel in de reeks rond de lichtjes chaotische maar zeer gedreven Commissaris Liese Meerhout en haar team. Zoals ik verwachtte is ook dit boek een typische 'Coppers' : een gedetailleerde beschrijving en uitwerking van de personages, een straffe verhaallijn, een onverwachte plotwending, stylistisch zeer sterk, doorspekt met Q&A's dankzij de bibliofiele hoofdinspecteur Michel Masson,... Het verhaal komt dit keer een beetje traag op gang maar neemt dan toch plots een razende vaart om te eindigen in een 'what the hell ???'....verrassende ontknoping dus.

Persoonlijk ben ik Coppers-fan van zo goed als het eerste uur en heb ik Toni in 10 jaar tijd enorm zien groeien....van The Next Generation (zoals Toni Coppers, Piet Baete en Bavo Dhooghe in 2001 door WPG op de boekenwereld werden losgelaten) tot dé Grote auteur die hij vandaag is. In 2014 won hij de Hercule Poirotprijs met 'Dood water', in 2015 én in 2016 de Hercule Poirot Publieksprijs met 'De vleermuismoorden' en 'De hondeman' en ook in 2017 werd hij genomineerd met 'De zaak Magritte'. In het voorjaar van 2016 werden zijn boeken verfilmd als 'Coppers' en uitgezonden op VTM. Bovendien is Coppers een zeer aimabel en nuchter man en samen met zijn ijzersterke thrillers maakt dit hem tot één van Vlaanderens favoriete misdaadauteurs.

Synopsis

Commissaris Liese Meerhout van de Antwerpse politie en haar team onderzoeken de gruwelijke afslachting van katten en de moord op een vrouw.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Nooit meer alleen : een Liese Meerhout-thriller
Titel:
Nooit meer alleen : een Liese Meerhout-thriller
Auteur:
Toni Coppers
# pagina's:
346 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022334362
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen