Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

High Fashion in Parijs en New York

7 september 2017

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert en ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt… In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft de Nederlandse bestsellerauteur Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een Amsterdamse volksbuurt die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?

De roman komt wat traag op gang. Er is een constante afwisseling tussen verleden en heden waarbij de verhaallijn van het verleden of beter gezegd van de jeugd van Claudia wat saai is maar plots komt het verhaal dan toch op gang en kan je niet stoppen met lezen. Geen ijzingwekkende thriller zoals we van Verhoef gewend zijn maar een oprecht mooi (nazomer)boek.

Synopsis

Een meisje uit een kansarm milieu schopt het tot internationaal succesvol modeontwerpster. Net voordat een groot evenement plaatsvindt, krijgt ze nieuws waardoor een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden weer opdoemt.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Nazomer
Titel:
Nazomer
Auteur:
Esther Verhoef
# pagina's:
459 p.
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026340550
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Amsterdam ; 1980-
Doelgroep:
Volwassenen