Moon palace - Een zoektocht naar het Leven
Dries Debie
Leestip van Dries Debie
Liefhebber, veelvraat, passioneel minnaar en collectioneur

Een zoektocht naar het Leven

2 augustus 2017

Vóór Leuven Leest kwam ik bij boeken uit door vage verbanden in mijn hoofd/intertekstualiteit/muziek/aanbevelingen van kennissen die ik doorgaans negeerde, deze keer lag het gewoon op het boekenplankje van mn huisgenote. Een soort van reisverhaal ditmaal.

New York, jaren '60, Marco Stanley Fogg, is een weeskind (alweer zeg!) hij krijgt 1492 boeken van zn oom en neemt zich voor ze allemaal te lezen. Wegens omstandigheden wordt Central Park zijn nieuwe woonst en leert hij Kitty Wu kennen. Love happens.
Marco vindt een job als gezel van Thomas Effing, leest hem boeken voor en leert over zijn levens (meervoud), zo vermengt New York zich met het westen van de Verenigde Staten en komt Solomon Barber in beeld en heeft Marco een nieuw startpunt voor een reis naar zijn eigen afkomst.

Auster vertelt een verhaal over 3 generaties heen en van New York naar het Amerikaanse Westen. Zoals steeds brengt hij zelf ook een heuse bibiliotheek aan te raden boeken aan (Marco leest nogal wat in dit boek),dus vul die boekenkast maar aan! Vrolijke thema's als eenzaamheid, zelfdestructief gedrag, vaderfiguren (en hun afwezigheid) en de zoektocht naar identiteit komen weer volop aan bod.

In het redelijk imposante oeuvre van Auster is dit mn absolute favoriet, bij deze, een leestip voor jullie. Geniet!
Dries Debie
Leestip van Dries Debie
Liefhebber, veelvraat, passioneel minnaar en collectioneur

Moon palace
Titel:
Moon palace
Auteur:
Paul Auster
# pagina's:
298 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Faber and Faber
ISBN:
0-571-14220-6
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Identiteit
Doelgroep:
Volwassenen