Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Ontspannende spanning voor zomerse avonden

28 augustus 2017

Halfweg deze zomer legde ik Paul Auster even opzij voor het wat luchtigere leesvoer. De leestip over 4321 volgt zeker later nog maar afgelopen weken ben ik dus weer wat meer thrillers gaan lezen. Twee ervan zijn van Robert Galbraith (a.k.a J.K Rowling) en voeren Cormoran Strike op als detective.

Thrillers of detectives zijn voor mij de i-de-ale ontspanning en horen dus ook een beetje bij vakantie. En dat Rowling een vakauteur is, merk je ook aan deze thrillerreeks. Ze kan gewoon goed schrijven.
Het is niet voor niets dat Harry Potter een heel jaar lang als voorbeeld gebruikt werd in de lessen verhaaltheorie. Rowling weet hoe ze personages moet schetsen, verhaallijnen moet uitwerken en een lezer net genoeg kan triggeren. Dat bewijst ze nogmaals in deze thrillerreeks. Nee, het is geen literatuur met de grote L, maar dat hoeft ook helemaal niet. Want wat is er leuker dan met een boek op een terras zitten en je helemaal onbewust zijn van je omgeving en een paar uur verliezen?

De BBC zag ook dat die verhalen goed ineen zaten en begonnen afgelopen zondag met een reeks gebaseerd op dit eerste boek. Altijd geestig om te kijken of het plaatje in mijn hoofd wat overeen komt met de verfilming... (zelden het geval trouwens).

http://www.bbc.co.uk/programmes/b093vftv

Synopsis

Een privédetective krijgt het verzoek onderzoek te doen naar de plotselinge dood van een bekend fotomodel.

Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Koekoeksjong
Titel:
Koekoeksjong
Auteur:
Robert Galbraith
# pagina's:
519 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Meulenhoff/Boekerij
ISBN:
9789022569122
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen