Hannes Vanhaverbeke
Leestip van Hannes Vanhaverbeke

De Zomer van Thomas Berg

30 juni 2017

Iedereen weet ondertussen dat we in Leuven een heel succesvolle misdaadauteur hebben. Ik daag u uit om zijn boeken in de bibliotheek op de kop te tikken. Schier onmogelijk.
Ondergetekende ging de uitdaging aan. Ik verdiepte me in het enige boek dat er nog beschikbaar was. En eerlijk? Het viel bijzonder goed mee. Ik ben geen misdaarromanfan. Je zal me nooit betrappen met een thriller onder de arm. Maar de lotgevallen van Thomas Berg in Leuven én in dit geval ook in Oostende (mijn favoriete badstad) waren wat mij betreft een schot in de roos. De ideale lectuurvoor de zomermaanden.

Synopsis

Een leraar aan het Heilig-Hartinstituut in Heverlee, wordt aangeklaagd wegens intimidatie van een leerling. De ouders van het meisje eisen een tuchtmaatregel, de directie tracht de gemoederen te bedaren, de leerkrachten reageren verdeeld. Kort daarna wordt een vrouwelijke collega dood aangetroffen in de kelders van de school. Thomas Berg, hoofdinspecteur bij de politie van Leuvens, probeert de misdaad op te lossen. Hij moet zich daarbij een weg banen door een kluwen van professionele conflicten en seksuele intriges. Wanneer een week later een tweede slachtoffer valt, wordt de zaak nog gecompliceerder.

Hannes Vanhaverbeke
Leestip van Hannes Vanhaverbeke

Het oog van de naald
Titel:
Het oog van de naald
Auteur:
Jo Claes
# pagina's:
434 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Houtekiet
ISBN:
9789089241559
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen