Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Coming of age roman met de nodige tragedie

17 oktober 2017

Als Sam, die doel noch zin in het leven heeft, van een bier fiets valt en in het ziekenhuis belandt, leert hij Missy kennen, die vrolijk vecht tegen kanker. Hoewel ze aan de oppervlakte in alles tegenpolen zijn, zoeken ze koortsachtig houvast bij elkaar, elk om andere redenen. Hun grillige vriendschap krijgt een rouwrandje als Missy besluit om de strijd tegen haar ziekte te staken en Sam, niet bestand tegen de klappen die het leven hem geeft, haar in de steek laat. Wanneer hij in de maanden na haar dood Missy's bizarre bucketlist vindt, besluit hij de lijst in haar plaats af te werken. Zonder nadenken begint hij aan wat de meest ingrijpende trip van zijn leven zal worden.

Na haar vorige twee eerder humoristische boeken 'Verloren maandag' en 'De kwetsbaren' komt Valerie Eyckmans dit keer heel verrassend uit de hoek met een ontroerende coming of age-roman over twee kwetsbare jonge mensen. Het verhaal zit enorm goed in elkaar en je voelt onmiddellijk sympathie voor zowel Missy als voor Sam, de laatste wie je regelmatig owv zijn onverschilligheid en leegloperij een schop onder de kont wil geven en wil roepen :'Doe dan toch eens iets!' Uiteindelijk wordt Sam volwassen en krijg je als lezer een fantastisch mooi, ontroerend einde voorgeschoteld. Na het dichtslaan van het boek loop je nog enkele dagen rond met een smile op je gezicht ! Dit is Valerie Eyckmans op haar best !

Synopsis

Een Vlaamse twintiger die zichzelf als mislukking beschouwt, vertrekt na de tragische dood van een vriendin naar Malawi om zin te geven aan zijn eigen leven en om een van haar wensen in haar plaats te verwezelijken.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Het belang van schoon ondergoed : roman
Titel:
Het belang van schoon ondergoed : roman
Auteur:
Valerie Eyckmans
# pagina's:
190 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789460015632
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vriendschap
Doelgroep:
Volwassenen