Expo 58 - Vermakelijk verhaal in de fifties
Lotte De Snijder
Leestip van Lotte De Snijder

Vermakelijk verhaal in de fifties

10 juni 2017

Liefhebbers van Mad Men spits uw oren, want met dit boek duik je zo de fantastische fifties in. Meesterverteller Jonathan Coe neemt je mee naar – je raadt het al – de Expo 58 in Brussel. Thomas Foley, een Britse ambtenaar, wordt naar onze hoofdstad gestuurd om een oogje in het zeil te houden op het Britse paviljoen. Het verhaal speelt zich af op de achtergrond van de Koude Oorlog en zonder het te weten raakt Foley betrokken in allerlei internationale intriges. En ook liefdesperikelen blijven – ver van huis – niet uit.
Hoewel dit geen spectaculaire en sensationele plot is, is Expo 58 een heel vermakelijk boek. Supervlot geschreven, een personage dat levensecht is en met wie je kunt meeleven, een leuke mix tussen historische referenties en fictieve spanningsbogen. Kortom, de ideale roman voor de vakantie. En een leuk detail: Leuven én Wijgmaal spelen ook een rol in het verhaal!

Synopsis

Een jonge Londense ambtenaar wordt in 1958 naar het Britse paviljoen van de wereldtentoonstelling in Brussel gestuurd met de vage opdracht om daar 'een oogje in het zeil te houden'.

Lotte De Snijder
Leestip van Lotte De Snijder

Expo 58
Titel:
Expo 58
Auteur:
Jonathan Coe
# pagina's:
318 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023484110
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Wereldtentoonstelling ; Brussel (1958)
Doelgroep:
Volwassenen