Een onberispelijke man : roman - Bepaald geen opkikker
Maartje Swillen
Leestip van Maartje Swillen
Boekhandelaar

Bepaald geen opkikker

23 juni 2017

Een onberispelijke man gaat – zo zou je kunnen zeggen - over een verloren generatie Britten, kinderen die ver weg van hun ouders in de Raj opgroeiden, in pleeggezinnen waar geld vaak belangrijker was dan liefde.
Gelukkig gaat het daar niet echt over. Het gaat over één zo’n wees, een jongetje dat uiteindelijk tot Sir Edward opgroeit. Zijn bijnaam is Old Filth – Failed in London Try Hong Kong.

Na een succesvolle carrière als rechter in Hong Kong woont hij weer, gepensioneerd en erg eenzaam, met zijn vrouw in Engeland. Iets aan hem is altijd mysterieus gebleven voor de buitenwereld, en doorheen heel het boek sluimert iets ongeweten waarmee ook Old Filth zelf in het reine probeert te komen.

Een onberispelijke man is geen vrolijkmaker, boeken over oude mannen die met op z’n minst gemengde gevoelens terugkijken op hun leven zijn dat zelden. Maar het is wel mooi – en erg goed geschreven, Jane Gardam speelt als de beste met perspectieven en tijdvakken. Haar stijl hapert nergens.

Een tip voor fans van Ian McEwan en Julian Barnes.

Het is er eentje in een reeks van drie, dat is altijd handig om cadeau te geven.

Synopsis

Een bejaarde Britse rechter kijkt terug op zijn veelbewogen leven, vanaf zijn geboorte in Singapore tot zijn leven als eenzame gepensioneerde weduwnaar nu.

Maartje Swillen
Leestip van Maartje Swillen
Boekhandelaar

Een onberispelijke man : roman
Titel:
Een onberispelijke man : roman
Auteur:
Jane Gardam
# pagina's:
320 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Cossee
ISBN:
9789059367067
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde
Doelgroep:
Volwassenen