Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Fantastisch eerbetoon aan Brusselse schilder Magritte

24 oktober 2017

November 2017. Het leven van Alex Berger, een Brusselse rechercheur, staat in de wacht sinds zijn vrouw Camille overleed bij de terroristische aanslagen in Parijs, bijna twee jaar geleden. Ze werd neergeschoten op het terras van Le Carillon, waar ze met vriendinnen aan het aperitieven was. Sinds die dag is Berger een emotioneel wrak. Een man zonder hoop die te veel drinkt en om weinig of niets geeft. Zijn dromen zijn gevuld met gruwelijke nachtmerries waarin zijn vrouw hem telkens smekend komt vragen waarom hij haar niet gered heeft.

Tegelijk wordt een bizar spoor van moorden getrokken door Brussel en Parijs. Telkens vinden de speurders bij het slachtoffer hetzelfde briefje: 'Ceci n'est pas un suicide'...

Een spannende pageturner zoals we van Vlaanderens misdaadkoning Coppers gewoon zijn van zijn commissaris Liese Meerhout-reeks, maar deze keer ook ontzettend ontroerend. Je voelt als lezer de pijn en het verdriet van Alex Berger om zijn overleden vrouw. Het snijdt door je ziel. Coppers schreef dit boek in opdracht van de nabestaanden van Magritte. Een prachtig eerbetoon !

Synopsis

Als een ontsnapte gevangene enkele bizarre moorden pleegt en bij zijn slachtoffers steeds hetzelfde briefje achterlaat, doet ex-rechercheur Alex Berger, die worstelt met zijn verleden waar de man deel van uitmaakte, er alles aan hem te vinden.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

De zaak Magritte
Titel:
De zaak Magritte
Auteur:
Toni Coppers
# pagina's:
287 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022333358
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen