Danny Theuwis
Leestip van Danny Theuwis
Programmator literatuur 30CC

Man Man Mann toch!

22 juni 2017

Thomas Mann, de grote schrijver van De Toverberg (jawel, eveneens een plek in Veltem waar ik destijds idyllisch woonde) krijgt tijd en ruimte om zich geheel te wijden aan de literatuur. No happy family man blijkt als snel.
In dit omvangrijk boek krijg je een mooi, doch geen lieflijk beeld van alle gezinsleden ; ieder lid komt met zijn of haar persoonlijk verhaal aan bod. Vergeet het maar, het is zeker niet één vrolijke bende die rond het haardvuur luisterden naar elkanders verhalen.
Wil je weten hoe het gezin en vader Thomas omging met de komst van Hitler en de gevolgen van Nazi-Duitsland? Of ben je nieuwsgierig naar de verhoudingen tussen zoon Klaus die in 1949 zelfmoord pleegde en de rest van de familieleden?

Dit indrukwekkend portret leest als een trein en brengt je van München naar New York, van Parijs tot in Los Angeles. Een boeiende geschiedenisles in woord en beeld, neergeschreven door Tilmann Lahme, een man met kennis van zaken.

Synopsis

Biografie van het gezin Mann: vader Thomas (Nobelprijs voor Literatuur in 1929), moeder Katia en de kinderen Erika, Klaus, Golo, Monika, Elisabeth en Michael, die allemaal als schrijver, historicus of musicus bekend werden.

Danny Theuwis
Leestip van Danny Theuwis
Programmator literatuur 30CC

De familie Mann : geschiedenis van een gezin
Titel:
De familie Mann : geschiedenis van een gezin
Auteur:
Tilmann Lahme
# pagina's:
476 p. : ill.
Uitgeverij:
Uitgeverij De Arbeiderspers
ISBN:
9789029507332
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen