The Travelling Doll - De kant van Kafka

Een jaar voor zijn dood maakt Franz Kafka iets buitengewoons mee. Tijdens een wandeling door Berlijn, ontmoet hij een meisje met een gebroken hart. Ze is haar pop kwijt. Om haar te kalmeren stelt Kafka zich voor als de postbode van de poppen en vertelt hij dat de pop op reis is vertrokken. Maar ze had wel een brief gestuurd aan haar vroegere eigenares. Postbode Franz zou hem de volgende dag bezorgen!
Drie weken lang wijdt Franz Kafka zich uitsluitend aan de poppenbrieven die hij elke dag aan het meisje voorleest. Tot uiteindelijk beide zielsgenoten getroost hun eigen weg uitgaan. Niemand weet wie dat kleine meisje was en wat er met Kafka’s brieven is gebeurd. De enige getuige, Dora Diamant, Kafka’s toenmalige vriendin, weigerde tot aan haar dood uitleg te geven.
Met deze mogelijks waargebeurde parabel onder de arm, schrijft Thomas Janssens een tweeluik over opgroeien en afscheid nemen. Over de onvergelijkbare band tussen ouder en kind. Poppentheater waar de achterkant belangrijker is dan de voorzijde!De kant van Kafka volgt het standpunt van de schrijver en is vanaf vijftien jaar. Bekijk dit tweeluik verdeeld over het gezin en leg de puzzelstukken samen op de zondagsbrunch. Of ga gewoon naar beide poppenspelen kijken en wie weet vallen de puzzelstukjes dan pas in elkaar.
De kant van het kind, een school- en familievoorstelling vanaf tien
jaar, vertrekt vanuit het standpunt van het meisje.

The Travelling Doll - De kant van Kafka
Datum:
08 okt. 2022
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Wagehuys
Brusselsestraat 63 , Leuven