The Travelling doll - De kant van het kind

Op een dag maakt de beroemde schrijver Franz Kafka iets bijzonders mee. Tijdens een wandeling door het park, komt hij een huilend meisje tegen. Ze is haar pop kwijt. Om haar te kalmeren stelt Kafka zich voor als de postbode van de poppen en vertelt dat de pop op reis is vertrokken. Maar ze heeft wel een brief gestuurd! Facteur Franz zal hem de volgende dag bezorgen.
The Travelling doll is een tweeluik over opgroeien en afscheid nemen, gebaseerd op de brieven die Kafka schreef voor een meisje van wie de pop op reis is gegaan. Drie weken lang schrijft Franz Kafka brieven die hij elke dag aan het meisje voorleest. De pop reist de wereld rond, beleeft fantastische ervaringen en geeft het meisje ook belangrijke levenslessen mee.
Met deze mogelijks waargebeurde parabel onder de arm, schrijft theatermaker Thomas Janssens een verhaal over opgroeien en afscheid nemen. Over de onvergelijkbare band tussen ouder en kind. En vooral: over het belang van verbeelding in een wereld die daar niet altijd toe neigt.
zie ook: De kant van Kafka
De kant van Kafka volgt het standpunt van de schrijver en is vanaf vijftien jaar. Bekijk dit tweeluik verdeeld over het gezin en leg de puzzelstukken samen op de zondagsbrunch. Of ga gewoon naar beide poppenspelen kijken en wie weet vallen de puzzelstukjes dan pas in elkaar.

The Travelling doll  - De kant van het kind
Datum:
07 okt. 2022
Startuur:
19:00
Einduur:
21:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Wagehuys
Brusselsestraat 63 , Leuven