Signeersessie en gesprek Ilja Leonard Pfeijffer met 'Alkibiades'

Katrien Steyaert (De Standaard, Knack Weekend) gaat in gesprek met de schrijver van 'Alkibiades' en achteraf is er de mogelijkheid om je boek te laten signeren.

Je wordt tijdens deze unieke avond ook getrakteerd op een drankje en een hapje.

Over 'Alkibiades'

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd.

Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Signeersessie en gesprek Ilja Leonard Pfeijffer met 'Alkibiades'
Datum:
14 okt. 2023
Startuur:
19:00
Einduur:
21:00
Locatie:
Standaard Boekhandel Leuven De Somerplein
Rector De Somerplein 5, Leuven