Saint Amour

Al bijna 30 edities wijdde Behoud de Begeerte aan haar beroemde minneavond. Maar dat de hartstocht ook minder heilige kanten heeft, dat kunnen en willen we niet ontkennen.
In 2010 werd de hoogmis van de liefde al eenmalig omgedoopt tot Chagrin d’Amour
om het te hebben over al wat mensen elkaar aandoen in naam der liefde. Tijdens die vorige editie passeerden voornamelijk grote en expliciete gevoelens van jaloezie, verraad en pijn de revue. In 2023 zal Saint Amour zich veel meer afspelen in de schemerzone, balancerend op de dunne en soms onduidelijke grens tussen de liefde en haar lelijke tegendeel.
Op deze avond belichten belangwekkende schrijvers de complexe en ambigue relaties tussen mensen. Geen fifty shades of grijs gebied, wel grootse letteren in de schemerzones van de liefde.Onze gasten zijn: de Italiaanse auteur Paolo Giordano, bekend van o.a. De eenzaamheid van de priemgetallen, auteurs Joke van Leeuwen, Hans Depelchin , Wided Bouchrika, Tobi Lakmaker,auteur en radiomaker Nikki Dekker en acteur en theatermaker Angelo Tijssens,Jennifer Heylen brengt een tekst van Saskia De Coster. Heylen (1991) speelde mee in verschillende televisie- en webseries, zoals Instafamous, Twee Zomers, Loslopend Wild en Mijn Slechtste Beste Vriendin. Ze brengt in Leuven een tekstfragment van Saskia De Coster, van wie binnenkort een nieuw boek verschijnt bij Das Mag in de reeks De Maanden. De Coster schreef voor de maarteditie een handleiding om niet verliefd te worden.Voor de livemuziek zorgt PJDS.

Saint Amour
Datum:
16 feb. 2023
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21, Leuven