Paolo Cognetti & Felix van Groeningen

Paolo Cognetti (Milaan, 1978) is een Italiaanse schrijver en documentairemaker. Hij woont afwisselend in Milaan en in de bergen. Hij brak definitief door met de roman Le otto montagne (De acht bergen) waarvan in Nederland en Vlaanderen meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. De rechten werden verkocht aan veertig landen en het boek werd bekroond met de prestigieuze Premio Strega, de Premio Strega Giovani en de Prix M├ędicis ├ętranger.
Cognetti komt naar Leuven naar aanleiding van de langverwachte filmrelease van De Acht Bergen, geregisseerd door Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. De film werd op het recentste Filmfestival van Cannes bekroond met de juryprijs en intussen bedolven onder de lovende sterrenrecensies uit binnen- en buitenland.
Regisseur Felix van Groeningen (Gent, 1977) sluit dan ook graag aan bij het gesprek met Cognetti.
Van Groeningen is bij ons onder meer bekend van The Broken Circle Breakdown (Oscarnominatie beste buitenlandse film) en hij verfilmde eerder ook al de boeken De helaasheid der dingen (Dimitri Verhulst) en Beautiful Boy (David Sheff). Die laatste wordt gezien als van Groeningens internationale doorbraak.
interview door filmjournalist Lieven Trio (De Morgen en Klara)gesprek in het FransNa afloop zijn er gesigneerde filmedities van het boek te koop.
met de steun van productiehuis Menuetto, RUFUS, Kinepolis Film Distribution
en La Dante di Lovanio
De Acht Bergen (synopsis)
De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en een uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.
Extra
Op woensdag 14 december gaat De Acht Bergen in release in Cinema ZED, in aanwezigheid van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.Op zaterdag 17 december speelt Daniel Norgren, de Zweedse singer-songwriter die de soundtrack van De Acht Bergen verzorgde, een soloconcert in onze 30CC/Schouwburg. Rep je voor de allerlaatste tickets!

Paolo Cognetti & Felix van Groeningen
Datum:
12 dec. 2022
Startuur:
16:30
Einduur:
18:30
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21, Leuven