Over de tong, over de lippen

Bestaat er een sensuelere soort literatuur dan de theatertekst? Op het toneel gaan de woorden dagelijks over de lippen, de toneeltekst maakt nog steeds die overgang tussen schrijven en spreken, tussen orale traditie en schrift: altijd weer die overgang, als een fascinerend soort van perpetuum mobile, een lemniscaat, de oneindige herhaling.
Het gaat over de tong. Over de lippen. Stem krijgen. En met die stem, een lichaam. Een adem. Het gaat dus wezenlijk over het leven. Dat alles maakt van het toneelschrijven de mooiste vorm van schrijven die er bestaat. Omdat het gaat over fysiek samenzijn en over wat we dan samen kunnen delen. Samenleven, à bout de souffle.
Over de tong, over de lippen is een theatraal literaire soirée composée met de beste toneelauteurs uit de lage landen, geruggesteund door nieuw en internationaal talent en een schare acteurs, actrices en muzikanten om u tegen te zeggen. Deze wervelende avondshow is het slot van het Shakespeare is dead festival 2024.
met o.a. Annelies Verbeke, Jan Decorte & Sigrid Vinks, Dalilla Hermans, Freek Mariën, Frank Siera, Sara Vertongen, Prince K. Appiah, Matthias Van de brul en muzikanten Bert Hornikx en Joris Caluwaerts .
onderdeel van Shakespeare is dead-festival

Over de tong, over de lippen
Datum:
17 feb. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21, Leuven