Middag Levenszin

Registratie Levenszin Levenszin. Omgaan met ultieme vragen in de herfst van ons leven


Ervaart u zin en betekenis in uw leven? Een vraag die we bijna altijd met ‘ja’ willen beantwoorden. Wij, mensen, zijn zinmakers en zinzoekers, constructeurs van betekenis. We proberen elke dag opnieuw betekenis te geven aan ons leven, een leven zonder handleiding en vol uitdagingen. Die ervaring van een leven dat ertoe doet, is iets wat wij iedereen toewensen. En niet enkel om de ervaring zelf, maar ook omdat het ervaren van zin en betekenis een belangrijke factor is om je psychisch en fysiek goed in je vel te voelen en om veerkrachtig te kunnen omgaan met tegenslagen of verlies.


Deze middag gaan ervaringsexperten en onderzoekers met elkaar in gesprek rond zin en betekenis ervaren, verliezen en ondersteunen in je leven. Aanleiding is de publicatie van het boek 'Levenszin' van Jessie Dezutter. In de registratieprijs is het boek inbegrepen.


Met oa Mathieu Vandenbulcke, Laura Dewitte, Julie Vissers, Laurence Degreef, Tine Schellekens en Thei Noukens. Met muziek van Four Times A Lady Guitar Quartet.


Prof. dr. Jessie Dezutter is hoofddocent psychologie aan de KU Leuven en onderzoekt met haar team de cruciale rol van zin en betekenis in het leven van oudere volwassenen.


Middag Levenszin
Datum:
11 jun. 2024
Startuur:
14:00
Einduur:
16:00
Organisator:
Jessie Dezutter
Locatie:
Bibliotheek Tweebronnen
Rijschoolstraat 4, Leuven