Ligconcert #2

Beleef een gedeelde ervaring tussen droom en concert en geniet van de kracht van de muziek. Deze klankervaring laat je de vele dagelijkse prikkels even vergeten en neemt je mee op een innerlijke reis in je eigen gevoelswereld.
Muziek is de universele taal die ons helpt verbinden met schoonheid en liefde. Een ligconcert brengt je in een diepe innerlijke rust waar zowel de stilte als je stromende energie voelbaar zijn. Sluit bij voorkeur je ogen, beleef de trillingen en geef je over aan alle sensaties. Elk op zijn manier.
Na de geslaagde editie met Barbara Raes nodigt Seraphine Stragier ditmaal KU Leuven Writer in Residence Maud Vanhauwaert uit.
Extra
Breng je eigen ligmat of veldbed mee. Tijdens deze voorstelling lig je neer en laat je je meeslepen door de muziek en de verhalen.
onderdeel van de programmatielijn Schoonheid en Troost
Maud Vanhauwaert
Maud Vanhauwaert is schrijver en performer. Ze studeerde Taal- en Letterkunde aan KU Leuven en UAntwerpen en behaalde ook een masterdiploma Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen.
Ze is de spannendste dichter van dit moment en haar poëzie viel al regelmatig in de prijzen.
Zo kreeg Maud voor haar debuut Ik ben mogelijk (2011, uitgeverij Querido) de Vrouw Debuut Prijs. Voor haar bundel Wij zijn evenwijdig (2014, Querido) ontving ze de Hugues C. Pernath-prijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck-wedstrijd. In 2018 en 2019 was ze stadsdichter van Antwerpen. Het stad in mij (2020, Uitgeverij Das Mag) is een verslag van alle wederwaardigheden, onomstootbare conclusies, dwalingen, ontboezemingen, opstandigheidjes en fratsen die dat opleverde en werd bekroond met de Jan Campertprijs.
"Ik zoek vaak naar speelse manieren om poëzie toegankelijk te maken", vertelt Maud. "Ik vind het interessant om poëzie los te weken van het vertrouwde blad papier en haar naar het podium of de publieke ruimte te brengen. Wat gebeurt er als je de tekst een nieuwe context geeft? Door die vraag laat ik mezelf graag leiden."
Maud treedt vaak op met haar eigen werk, is docent en schrijft twee keer per week een column op de voorpagina van De Morgen.
In september 2023 verscheen haar eerste roman Tosca bij DasMag. Met haar debuut staat ze meteen op de longlist van Libris Literatuurprijs.

Ligconcert #2
Datum:
02 mei 2024
Startuur:
19:30
Einduur:
21:30
Organisator:
30CC
Locatie:
BAC ART LAB
Vital Decosterstraat 102, Leuven