Lenteboekenmarkt/ Spring Sale

Wanneer? De markt heeft plaats op zaterdag 23 en zondag 24 maart, telkens van 11.00 tot 18.00 uur.
Waar? De Mezzanine van Barboek-in-M – en als het weer het toelaat ook op het Zomerterras van het museum. Leopold Vanderkelenstraat 28, Leuven.


Barbóék heeft een neus voor boeken. Vandaar deze verkoop van twee bijzondere private boekencollecties, opgebouwd tijdens de voorbije zeventig jaar, in totaal meer dan duizend titels.


Natuurlijk heel wat fictie uit de Nederlandse, de Europese en de wereldliteratuur. Zeer goed vertegenwoordigd: Japanse en Zuid-Amerikaanse literatuur. Mét een uitgebreide afdeling poëzie. Maar ook veel non-fictie, met de nadruk op geschiedenis en politieke actualiteit, en natuurlijk op de filosofie.


Beide verzamelaars zijn gretige reizigers. Er zijn dus heel wat reisboeken van over heel de wereld. Bijzondere aandacht voor het Verre Oosten, Amerika en Afrika. Maar ook dichterbij: werken over Europese kunststeden, over België en Vlaanderen, met een mooie selectie werken over Antwerpen.


Beide verzamelaars zijn ook kunstliefhebbers met een uitmuntende smaak. Dus heel wat kunsthistorische werken, kunstenaarsmonografieën en catalogi van spraakmakende tentoonstellingen.
Springen in het oog: middeleeuwen en renaissance, art nouveau, moderne en hedendaagse Belgische, Nederlandse en Amerikaanse kunst, traditionele kunst uit het Verre Oosten en Afrika.


Zal het verbazen: beide bibliofielen zijn polyglotten. De meeste werken zijn in het Nederlands, maar er is ook een flinke portie Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans.


Het boekencafé in M is natuurlijk open tijdens de boekentweedaagse voor warme en koude drankjes, zoete en zoute hapjes.


“Er is genoeg voor iedereen, dus laten we snuist’ren, twee-hee dagen lang…” (vrij naar Bots, 1976)
Meer inlichtingen bij info@barboek.be of info@barboekinm.be.


Lenteboekenmarkt/ Spring Sale
Datums
23 mrt. 2024 11:00
24 mrt. 2024 11:00
Organisator:
Barbóék in M
Locatie:
Barbóék in M Leuven (Mezzanine)
Savoyestraat 10 , Leuven