Leesclub Contrapunt met Emerald Liu

Verdiep je samen met auteur Emerald Liu in Contrapunt van Anna Enquist

Contrapunt is een roman van Anna Enquist die ze schreef als ode aan haar verongelukte dochter, net zoals Bach ooit de Goldbergvariaties componeerde uit verdriet om zijn gestorven zoon. Centraal staat een moeder die studeert op de Goldbergvariaties van Bach. Van meet af aan is het duidelijk dat zij dit doet uit behoefte aan verdoving; ze wil niet meer dan ‘een slaaf van het spelende lichaam’ zijn. Maar ook omdat ze zich graag de vorige keer dat ze op dit muziekstuk studeerde, dertig jaar eerder, voor de geest haalt. Specifieker nog: ze wil haar dochter weer bij zich voelen. Haar dochter die als kind uitriep bij de piano-uitvoering in het Amsterdamse Concertgebouw: ‘Mama, dat is óns lied!’

Emerald Liu is een Sino-Belgische schrijver wiens werk eerder verscheen in o.a. The Millions, Drawing Matter, en Far Near. In 2022 nam ze deel aan de Schrijfresidentie in Parijs met deBuren. Momenteel is ze poëzieredacteur bij Kluger Hans. Ze maakt deel uit van het schrijverscollectief Hyster-X.

Praktisch
Deelnemen is gratis, maar schrijf je op voorhand in via het formulier hieronder. 1 deelnemer per formulier;
De leesclub gaat door op zaterdag 10 december 2022, van 11.00 uur tot 12.10 uur in de Bib Leuven Tweebronnen;
Zorg dat je "Contrapunt" gelezen hebt tegen 10 december zodat je goed kan deelnemen aan het gesprek;
Wil je het boek graag ontlenen? Geef dit aan in het formulier en dan zorgen wij ervoor dat er genoeg exemplaren voorhanden zijn. Het boek zal, na een bericht van ons, voor je klaarliggen als reservatie in de Bib Leuven Tweebronnen. Om te kunnen ontlenen ben of word je lid van de Bib.

Leesclub Contrapunt met Emerald Liu
Datum:
10 dec. 2022
Startuur:
11:00
Einduur:
12:00
Organisator:
De Bib Leuven
Locatie:
De Bib Leuven
Rijschoolstraat 4, Leuven