Leesclub BOOTBESPREKING

BOOT is een wonderlijk verhaal over een visser die zeven mensen in zijn netten vangt – een voor een haalt hij ze binnen … Het is het begin van een reeks tedere ontmoetingen, op een boot die schommelt tussen verlangen en aanvaarding, tussen rust en melancholie.


Met BOOT schreef Siska Goeminne een poëtische novelle voor volwassenen over de aantrekkingskracht van de zee, over kwetsbaarheid en de schoonheid van verbinding. De sfeervolle beelden in het boek werden geschilderd door haar man, Staf Roels. Beiden zijn al jaren respectievelijk auteur en kunstenaar, maar dit is hun eerste professionele samenwerking – niet toevallig voor een kleinood waarin de liefde een hoofdrol speelt.


Naar aanleiding van het boek BOOT gaan we met elkaar in gesprek – over thema’s en personages, maar ook over onszelf en wat ons raakt. Wat is onze kracht, waar zit onze kwetsbaarheid? Kunnen we elkaar heel even echt ontmoeten, zoals de visser en zijn zeven mensen?


Siska Goeminne leest fragmenten voor en begeleidt het gesprek, en tegen de achtergrond van de expo met de zee-schilderijen uit het boek, wordt deze leesclub in het beste geval als de boot die ons draagt, licht schommelend in de wind.


Praktisch  • De leesclub gaat door op zaterdag 20 april om 11 uur in de Bib Leuven Tweebronnen. Zorg dat je 'BOOT' hebt gelezen zodat je goed kan deelnemen aan het gesprek.

  • Wil je deelnemen aan de leesclub en heb je het boek BOOT niet? Koop dan hier een ticket 'basisprijs + boek' van € 20. In die prijs is de deelname aan de leesclub én het boek inbegrepen. Vanaf 11 maart kan je het boek komen afhalen aan de welkomstbalie in de Bib Leuven Tweebronnen tijdens de openingsuren.

  • Wil je deelnemen aan de leesclub en heb je het BOOT al? Koop dan hier een ticket 'basisprijs' van € 5.


Leesclub BOOTBESPREKING
Datum:
20 apr. 2024
Startuur:
11:00
Einduur:
12:30
Organisator:
De Bib Leuven
Locatie:
Bib Leuven
Rijschoolstraat 4 bus 101, Leuven