Kleine Helden

“Een ontdekkingsreis langs 35 jaar oorlog, bevrijding, verzet en hoop. In al die jaren ben ik op zoek gegaan naar de stem van kleine helden in hun moedige bescheiden daden van verzet, druppels op de gloeiend hete plaat. Vaak, bijna altijd, in de duisternis van de nacht, klinkt er daarbij muziek. Soms weemoedig, vaak opstandig. Het is een taal die ons allemaal verbindt. Laat me jou meenemen op een tocht vol verhalen, getuigenissen, herinneringen van jaren aan het front. Van de val van de Berlijnse muur tot Oekraïne, een persoonlijke geschiedenis in muziek en beeld.”
In de beklijvende voorstelling Kleine Helden selecteert verteller Rudi Vranckx, samen met enkele topmuzikanten, passende songs bij zijn aangrijpende verhalen en beelden. Herken nummers van Billy Joel, John Lennon, Patti Smith, Phil Collins, Billie Holiday en er is ook een streepje Bach.
In Kleine helden geeft dit gezelschap een gezicht en een stem aan gewone mensen die in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen en het verschil maken in hun eigen leven en dat van anderen. Een inspirerende voorstelling vol hoop.

Kleine Helden
Datum:
23 jan. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Wagehuys
Brusselsestraat 63 , Leuven