Inspiratiesessie voor leerkrachten bij het boek 'Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data'

Ben jij leerkracht in de derde graad basisonderwijs, geef je geschiedenis of talen in het secundair onderwijs of werk je in hogere jaren met moeilijke lezers? Hou je van rijke teksten en creatief didactisch materiaal?


Kom dan op donderdag 23 mei naar de inspiratiesessie "Een kleine wereldgeschiedenis in de klas".


Barbara De Munnynck wil jongeren (10 tot 16 jaar) warm maken voor literatuur en geschiedenis. De verhalen in haar boek Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data zijn kort - telkens 500 woorden of ongeveer 5 minuten voorleestijd - en dus ideaal om mee te werken in de klas. Hoe je het boek zoal kunt gebruiken? Dat ontdek je tijdens de inspiratiesessie op donderdag 23 mei bij Barbóék in M (Savoyestraat 10, 3000 Leuven).Wat kan je verwachten?


Tijdens de inspiratiesessie presenteert Barbara tips en gebruiksklare werkvormen om met het boek aan de slag te gaan in de klas. Het boek kan de lees-, luister- en schrijfvaardigheden van uiteenlopende leerlingen stimuleren:


Derde graad basisonderwijs: Voorstelling van de challenge ‘Een kleine wereldgeschiedenis in 1 schooljaar' – met hulpmiddelen en prijzen


Vakleerkrachten 1e graad secundair onderwijs (Nederlands, geschiedenis, klassieke talen): Storytelling als vertrekpunt, verteltechnieken in actie, aanzet tot creatief schrijven


Moeilijke lezers in het secundair: Samen lezen en bouwstenen voor een positieve lees-/leerhouding


We sluiten af met een interactiemoment over didactisch lesmateriaal. In de loop van het schooljaar 2024-2025 zal meer lesmateriaal ontwikkeld worden rond Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data. Welke toepassingsmogelijkheden en -kansen zien leerkrachten zelf?


Wie wil kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief en de besloten Facebook-groep ‘Een kleine wereldgeschiedenis in de klas’.


Na de inspiratiesessie bieden we je een drankje aan, kan je het boek aankopen en laten signeren.Schrijf je snel in voor de (gratis) sessie - het aantal plaatsen is beperkt! Inspiratiesessie Een kleine wereldgeschiedenis (pelckmans.be)Graag tot dan!


Inspiratiesessie voor leerkrachten bij het boek 'Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data'
Datum:
23 mei 2024
Startuur:
19:00
Einduur:
21:30
Organisator:
Pelckmans Uitgevers
Locatie:
Barboek in M
Leopold Vanderkelenstraat 28, Leuven