Ilja Leonard Pfeijffer presenteert ‘Alkibiades’

Met veel vreugde ontvangen we tijdens Boek Lokal Ilja Leonard Pfeijffer. Hij komt zijn nieuwe en meest ambitieuze boek tot nu toe Alkibiades voorstellen. Een tour de force waarin het leven en de tijd van de mooiste man in het klassieke Griekenland wordt onderzocht.

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene.

De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.
PROGRAMMA
14.45 uur: deuren Schouwburg open15.00 - 15.45 uur: signeersessie & boekenverkoop door Boekarest & Barbóék 15.40 uur: zaaldeuren open, vrije zit16.00 - 17.00 uur: Journaliste Katrien Steyaert interviewt Pfeijffer over Alkibiades.17.15 - 18.00 uur: signeersessie 2 & boekenverkoop door Boekarest & BarbóékOPGELET: Bij de signeersessies signeert Ilja Leonard Pfeijffer enkel 'Alkibiades', geen andere werken. Door de grote toeloop zal wellicht niet iedereen een handtekening kunnen bemachtigen.
Met muziek door Damla Aydin
Damla Aydin begon al op zeer jonge leeftijd met muziek spelen.
Als 10-jarige begon ze Turkse en Westerse klassieke muziek te studeren aan het muziekconservatorium dat verbonden is aan de Universiteit van Istanbul. In haar muziek verbindt ze zich innig met de geschiedenis en de emotionaliteit van de Turkse Makam-Muziektraditie.
Als docent geeft ze regelmatig masterclasses en workshops. Ze woont al 5 jaar in België en werkt mee aan diverse muziekprojecten. Ze speelt met Jiraan ensemble, Refa (voorheen Refugees for Refugees) en GFVP (The Ghent Folk Violin Project).
Ontdek het volledige programma van 'Boek Lokal'.

Ilja Leonard Pfeijffer presenteert ‘Alkibiades’
Datum:
24 jun. 2023
Startuur:
16:00
Einduur:
18:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21, Leuven