Expo Misled Youth - Ward Zwart

De expo toont een selectie uit het rijke archief van Ward Zwart.


Zinemaker, uitgever, stripauteur, illustrator, muzikant... Ward Zwart (1985-2020) kan niet onder één noemer gevat worden. Hij creëerde schaduwrijke werelden waar mystieke dieren en verdwaalde tieners rondzwerven.


Voor de expo Misled Youth maakten curatoren Eva Cardon en Enzo Smits een selectie uit het rijke archief van de kunstenaar. Grote houtskooltekeningen, strippagina’s, concertposters en installaties vormen een organisch geheel doordrenkt van mysterie, humor, melancholie en popcultuur. Ward Zwart keek met zachtheid en mededogen naar outsiders, en tegelijk steeds kritisch naar de maatschappij. Zijn oeuvre is punk, in de ruimste zin van het woord.


De expotitel “Misled Youth” verwijst naar de fictieve band die werd verzonnen voor het beeldverhaal “Ik kom van ver, maar blijf niet lang”, en roept ook het beeld op van de slungelige jongelingen die een terugkerend motief vormen in Ward Zwarts tekeningen en tekst. Deze tentoonstelling vormt een aanzet om zijn universum verder te ontplooien en te doen (her)ontdekken.


Expo is gratis te bezoeken:
- op weekdagen van 13 - 17 uur


- op zaterdag van 10 - 17 uur.


Expo Misled Youth - Ward Zwart
Datum:
26 apr. 2024
Startuur:
00:00
Einduur:
23:59
Organisator:
De Bib Leuven
Locatie:
Expo Leuven
Rijschoolstraat 4, Leuven