L'Europe noire

L'Europe noire is een poëtisch reisverslag doorheen zwart Europa. Slampoëet en muzikante Lisette Ma Neza volgt het boek Afropean van Johny Pitts als reisgids en vooronderzoek voor een nieuwe voorstelling. Met de trein trekt ze van Brussel tot in Lissabon en van Lissabon tot Graz, terug naar Breda, terug naar Brussel. Zo gaat ze op zoek naar de Afrikaanse diaspora op het Europese continent.
“Wie zijn wij? Waar zijn wij? En waar komen wij vandaan?”
De vragen die gaan over het concept thuis, familie, intergenerationele geschiedenis, liefde, het leven, Europa en Afrika stelt ze niet enkel aan zichzelf, maar ook aan de mensen met Afrikaanse wortels die ze op de trein zal ontmoeten. Onbekenden en bekenden.
Tijdens de reis schrijft Lisette nieuwe gedichten, nummers en documenteert ze gesprekken auditief en visueel. In de voorstelling komen alle kanten van het Afro-Europese verhaal samen in een mengeling van kunstvormen: muziek, poëzie, beelden en geluidsfragmenten van de mensen en de ontmoetingen.
Lisette Ma Neza dicht de avond bij elkaar, ze slamt en zingt en wordt begeleid door haar vierdelige band: Michelle Samba, Neil Akenzua, Orville Breeveld en Peter Somuah. Ze nemen ons mee in haar leefwereld, in haar gevoelswereld, in haar verhaal en dat van ons en we maken de reis samen mee.
Extra
Om 17.15 uur zetelt Lisette Ma Neza ook in De Boekenkamer en vertelt over haar liefde voor boeken.

Datum:
02 mrt. 2022
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Wagehuys
Brusselsestraat 63 , Leuven