Een boompje opzetten over filosofie? Dan is deze leesclub iets voor jou!

Een boompje opzetten over filosofie? Dan is deze leesclub van enkele bibbezoekers iets voor jou.


In april 2023 bracht de Bib Leuven in het kader van de dag van de Filosofie een groepje mensen samen voor een eenmalige leesontmoeting. De deelnemers van toen - een heel divers groepje - hadden meteen de smaak te pakken. Ze beslisten om met een kerngroepje mekaar op eigen initiatief opnieuw te treffen voor nieuwe gesprekken over filosofische topics. De Bib Leuven verwelkomde uiteraard dit initiatief en biedt onderdak en logistieke ondersteuning. Ondertussen volgden al een aantal samenkomsten.


Op zaterdag 9 maart 2024 (van 10.30 - 12.30 uur) is een nieuwe bijeenkomst gepland in de Bib Leuven Tweebronnen. Deze keer bespreken we verder het essay Verschuivingen van Stefan Hertmans, namelijk de hoofdstukken 'Van bekering naar besmetting', 'hoe (niet) te spreken', 'poëtische politiek', 'Hemelhaken en aardse kranen' en 'intiem universalisme'. Het gesprek wordt geleid door Brigitte Puissant.


Zegt dat gezamenlijk filosoferen je ook wel iets? De groep ontvangt nieuwe mensen met open armen! Vragen? Neem dan even (volledig vrijblijvend) contact op: rubenvangool3@gmail.com of brigitte.puissant@hotmail.com.


Een boompje opzetten over filosofie? Dan is deze leesclub iets voor jou!
Datum:
09 mrt. 2024
Startuur:
10:30
Einduur:
12:30
Organisator:
De Bib Leuven
Locatie:
De Bib Leuven Tweebronnen
Diestsestraat 49, Leuven