Dubbeldate Poëzieweek

Dichteres Delphine Lecompte en professor-filosoof Johan Braeckman
filosoferen over de onzin van het leven. De voorbije zomer deelden zij al eens het podium. Het werd een avond om nooit te vergeten.
Lecompte verwierf wereldfaam met haar deelname aan De Slimste Mens. Maar roem is een te mijden zaak, daar is ze zich al lang van bewust. Ze amuseert zich liever met lieden die uitmunten in archaïsche beroepen. Dat spreekt dan weer tot de verbeelding van Johan Braeckman, die deze lieden en hun taken op zeer vermakelijke wijze aan verder onderzoek onderwerpt.

De Sneeuwmakers“Er wordt te weinig sneeuw gemaakt”Wat is poëzie zonder muziek? Wat is muziek zonder poëzie? De alom geprezen en bekroonde (stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen onderbreekt zijn wervelende ‘reuzenexpeditie’ voor een verstillend bezinningsmoment. Hij gaat terug naar de bron van de poëzie met een meesterlijke muziekcompagnon: accordeonist Sebastian Enriques.Enriques maakt van zijn instrument een wendbare schotelantenne, broos en breekbaar, dan weer speels en virtuoos. Hij vuurt een heel spectrum aan van uiteenlopende composities – van Franck Angelis tot Richard Galliano – die hij met de grootste gedrevenheid vertolkt.Muziek en poëzie: een fonkeling in de duisternis. Terwijl buiten lawaai en vervuiling oprukken, gloeien vervoering en belevenis in de toverbol van deze ‘Sneeuwmakers’.

Dubbeldate Poëzieweek
Datum:
03 feb. 2023
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Wagehuys
Brusselsestraat 63 , Leuven