De Donkere Kamer

een avond vol fotografie
een avond over fotografie
een avond met fotografen
In drie zinnen is dat De Donkere Kamer. Wie van fotografie houdt, kan er niet wegblijven.
Na de zeer succesvolle eerste editie in Leuven strijkt De Donkere Kamer graag terug neer in onze Schouwburg. Met topfotografen, jonge pitchers en een aandachtig publiek. Een topavond verzekerd met schitterende beelden en boeiende gesprekken.
GASTEN
De Nederlandse fotograaf Bastiaan Woudt stelt zijn project over Nepal voor.Fotojournalist Gaël Turine komt vertellen over zijn filmische werk dat hij voor ARTE maakte. (gesprek in het Engels)Kaat Pype praat over haar nieuwste boek, STAND-IN.
Arian Christiaens stelt haar nieuwste project voor.De curator van FOAM licht de expo over Ara Güler toe.3 jonge fotografen pitchen hun project.Wouter Deprez is beeldcolumnist van dienst.
Gastheer en moderator is Peter Vandermeersch.
PITCH JE FOTOPROJECT
Met ‘Pitch je fotoproject’ stelt De Donkere Kamer drie fotografen, gekozen door een professionele jury, in staat hun droomprojecten ondersteund te zien door het aanwezige publiek.
Ben je op zoek naar steun voor je fotoproject?Pitch dan je project in 3 minuten tijdens De Donkere Kamer in 30CC op 6 oktober.
Wat kan je winnen?
Een pitch voor jouw project en het delen van je verhaal met een boeiende community.Een portfolio reviewing sessie bij MentorMentor platform.Een limited poster publicatie door uitgever Hopper & Fuchs.Een coachsessie door uitgever Bruno Devos.Een waardevolle podiumervaring om je carrière te boosten.
Hoe kan je deelnemen?
Mail jouw projectvoorstel naar info@donkerekamer.com.Vermeld je motivatie en je projectplan (max. 1 A4): Wat ga je doen en hoe pak je het aan?Inclusief jouw recente CV en portfolio (max. 10 foto’s)Dit alles in één enkele pdf (max. 8Mb). [Belangrijk: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.]Deadline: vrijdag 22 september 2023.
TIP!
Van 8 tot en met 24 september kan je ook de PhotoTWENS tentoonstelling bezoeken in 30CC/Kapel Romaanse Poort. Met deze jaarlijkse internationale wedstrijd geeft UNEXPOSED een podium aan jonge fotografen tot 30 jaar. UNEXPOSED is het platform voor fotografie dat, met steun van de stad Leuven, onderbelichte aspecten van het medium fotografie op het voorplan brengt.

De Donkere Kamer
Datum:
06 okt. 2023
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21, Leuven