Boekvoorstelling 'Verbeterd recept' van Eva Kerstemont
Welkom op de boekvoorstelling van 'Verbeterd recept'. Over de rol van ultrabewerkt voedsel in onze maatschappij!
Auteur Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst?
Deze vragen komen aan bod in het boek dat voorgesteld word op zaterdag 30 september in een interview met Lotte Philipsen (journalist bij Knack).
Auteur Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst?
Deze vragen komen aan bod in het boek dat voorgesteld word op zaterdag 30 september in een interview met Lotte Philipsen (journalist bij Knack).
Bron: UiTinVlaanderen.be