Boekvoorstelling 'Omhelzingen' - Marleen Finoulst

Borstkanker is meer dan een ziekte, gevolgd door een behandeling. De diagnose gooit je hele leven overhoop én dat van je omgeving.

'Omhelzingen' focust op de veranderde lichamelijke intimiteit tussen patiënten en hun partners, familie en vrienden na de diagnose van borstkanker. Het gaat over hoe de relatie met je lichaam verandert en over de impact op je liefdesleven. Over kinderwens en de angst om de genetische aandoening door te geven. Over hoe het voelt als je moeder en je zus de
loeiharde diagnose krijgen en jij niet.

In dit boek komen mensen die borstkanker van zeer dichtbij meemaakten aan het woord. Hun verhalen worden vervolgens in een context geplaatst door experten, onder wie een seksuoloog, een psychotherapeut, een kinderpsycholoog, een plastisch chirurg, een oncoloog, een genetic counselor, een voedingsdeskundige en zelfs een man die mannen met borstkanker bijstaat.

'Omhelzingen' waagt zich op zeer gevoelig terrein. De getuigenissen zullen je regelmatig een krop in de keel bezorgen, terwijl de wetenschappelijke kadering concrete raad en perspectief bieden aan iedereen die van ver of dichtbij te maken heeft met borstkanker. Een intens menselijk en noodzakelijk boek. Wees welkom op onze mezzanine op donderdag 30 mei om 19u30.


Boekvoorstelling 'Omhelzingen' - Marleen Finoulst
Datum:
30 mei 2024
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Locatie:
Barbóék in M Leuven (Mezzanine)
Savoyestraat 10 , Leuven