Boekvoorstelling 'Het BOOSboek' Jan Flamend

Boosheid, woede en agressie zijn alomtegenwoordig in onze beschaafde wereld. Die lijkt schijnbaar rustig voort te kabbelen, maar onderhuids leven veel ongenoegen, frustratie en ergernis. Op geregelde tijdstippen zoeken die een weg naar buiten in manifestaties, hooligangeweld, verkeersagressie, knokpartijen en haatpraat op sociale media. Boosheid is onze tweede natuur geworden en we doen amper nog moeite om die niet te ventileren. Het is zo gemakkelijk om toe te geven aan de vele ergernissen. Een moord is zo gepleegd. We zijn ons wel bewust van de mogelijke kwalijke gevolgen kan hebben en er wordt vaak gepleit voor meer mildheid, empathie en wederzijds begrip. Conflictbeheersing is een essentiële vaardigheid geworden in deze kolerieke wereld.

Wat maakt ons zo kwaad? Waar komt die grimmigheid vandaan? Was men vroeger ook zo balsturig? Hoe voelt die boosheid aan? Welke schade richt die agressie aan? Wat is er goed aan? Hoe kunnen beter met we onze misnoegdheid omgaan? Hoe lossen bekende en onbekende mensen hun knorrigheidsprobleem op?

Dit boek is een handleiding voor gemoedsrust en wereldvrede. Want, zoals de wijze Confucius zei, als je wraak zoekt, moet je meteen twee graven delven.

Welkom bij ons in Barboek!

Boekvoorstelling 'Het BOOSboek' Jan Flamend
Datum:
11 okt. 2023
Startuur:
18:00
Einduur:
22:00
Locatie:
Barbóék
Schrijnmakersstraat 17, Leuven