Boekvoorstelling: ‘Front' van Robin Ramaekers

Al twee decennia trekt Robin Ramaekers van de ene brandhaard naar de andere. In Front neemt hij de lezer mee op een reis naar binnen en naar buiten. Van Birma naar Haïti, van Afghanistan naar Irak en Syrië. En van Oekraïne naar Israël en de Palestijnse gebieden. Overal ter wereld probeert hij het nieuws te brengen te midden van geweld, propaganda en intimidatie. Soms met empathie, dan weer met de nodige afstand.


In dit boek blikt Robin terug op die twintig jaar en vertelt hij over de uitdagingen eigen aan zijn vak, over hoe mensen vaak het verschil maken, en over de voortdurende zoektocht naar zin en onzin. Hij brengt openhartig zijn successen en mislukkingen in kaart en spaart daarbij de zelfkritiek niet.


Front is een manifest over de kracht en het belang van journalistiek in een steeds veranderende wereld die zichzelf probeert te begrijpen. Net als de verslaggever die er met beide benen in staat.


Tijdens deze avond in Leuven gaat Robin Ramaekers met niemand minder dan collega-oorlogsjournalist Rudi Vranckx in gesprek.


Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht! Reserveren kan hier.


Boekvoorstelling: ‘Front' van Robin Ramaekers
Datum:
28 mrt. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
23:00
Organisator:
Standaard Uitgeverij
Locatie:
KU Leuven Campus Sociale Wetenschappen
Parkstraat 45, Leuven