Boekvoorstelling 'Bintje'

In haar debuutroman 'Bintje' spreekt Tuly Salumu over hoe het was om als Vlaams-Congolees kind in Vlaanderen op te groeien. Tijdens deze boekvoorstelling stelt zij haar boek voor.


Bintje groeit op in de jaren negentig, in de rijzige appartementsblokken van de provinciestad, die troosteloos ogen voor de meeste omstanders, maar voor Bintje een leven lang verbonden zullen blijven met de geur van pili-pili, het ritme van rumba en het geluid van haar vaders tikmachine. Vader. Een man die zich verliest in God en drankzucht, die zacht en gewelddadig is, steevast aan- en afwezig, een levende contradictie. Ondanks Bintjes adoratie slaagt ze er niet in om deel uit te maken van zijn leven.


Wanneer zij jaren later zelf moeder wordt en zich realiseert dat haar eigen kind in niets op zichzelf of haar vader lijkt, slaan de stoppen door en stevent ze af op hetzelfde destructieve pad dat haar vader bewandelde. De debuutroman 'Bintje' van Tuly Salumu is een onthutsend en rauw relaas over identiteit, vaderliefde, moederschap en racisme.


Vanavond wordt Tuly geïnterviewd door Keila Kaniki Masengo. Tuly vertelt meer over het schrijfproces, haar motieven om de roman te schrijven en gaat dieper in op de ervaring van 'mixed' kinderen en 'mixed' vrouwen.


Tuly Salumu werkte als journaliste voor o.a De Standaard, Het Nieuwsblad en Mo* Magazine. Na enkele opgemerkte opiniestukken stortte ze zich op een schrijversloopbaan.


Keila Kaniki Masengo is schrijver, moderator en presentator die zich toespitst op thema's als inclusie, ouderschap en mentaal welzijn.


Boekvoorstelling 'Bintje'
Datum:
01 mrt. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
De Bib Leuven
Locatie:
De Bib Leuven Tweebronnen
Diestsestraat 49, Leuven